Afrikansk elefant

Den afrikanske elefanten er det største nålevende pattedyret på jorden. Det finnes to arter, savanneelefant og skogselefant. Denne kjempen kan ikke hoppe over den minste lille busk. Elefanten svetter gjennom de store ørene sine. Ørene hjelper den også å tåle den afrikanske solen, fordi den vifter seg med dem. Den lange snabelen inneholder flere muskler (ca 40 000) enn en menneskekropp. Elefanten kan ikke klare seg uten snabelen, den brukes til og puste, lukte, putte mat i munnen, drikke og bade. Elefantene er viktige på savannene og i skogen der de lever, fordi de de går og tramper ned vegetasjonen og lager stier som andre dyr kan benytte. De sprer også frø fra plantene de spiser, slik at disse plantene sprer seg. Når det er mangel på vann, graver de frem vann fra de tørre elveleiene, og det har også andre dyr glede av. Når en gammel elefant har slitt ut tennene sine, kan den ikke spise lenger og sulter i hjel.Bilde

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s