Ara

Den blågule araens fine fjærdrakt har gjort den populær som burfugl, men vi vet lite om hvordan den lever ute i naturen. Alle artene av ara er truet av utrydning. De lever oppe i trærne og er de mest høyrøstede dyrene i den tropiske regnskogene. En ara er nysgjerrig og vil hjerne undersøke nye ting. Den er flink til og etterligne lyder. De fleste kan faktisk lære og prate og synge. Nebbet er kraftig og kam knekke nøtter som ingen andre fugler kan spise. Når en hann kurtiserer en hunn, viser han frem de vakre fjærene sine. Man antar at den blågule araen danner et par for livet. De holder sammen to og to, til og med når de flyr i store flokker. Om nettene samles de i spesielle overnattingstrær i skogen. Reiret  i hull i store døde trær. Både hannen og hunnen er aggressive mot alle som nærmer seg reiret

Anodorhynchus_hyacinthinus_-_France

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s